Jonas Borg är grundare och ägare av Swerör J.Borg AB, ett Comfort-medlemsföretag som funnits på VVS-marknaden i Stor-Göteborg i 17 år.

Jonas har lång erfarenhet från branschen och blev egen företagare redan 2000, då han valde att lämna sin anställning för att på egen hand driva ett mindre VVS-företag i Marks kommun. Tre år senare köpte han ut företaget från Westerbergs badrumskoncern för att bli egen företagare på riktigt.

Swerör j borgs AB ägare berättar historien.

Arbetsmässigt var det som dag och natt att komma från ett medelstort företag i Stor-Göteborg, där fokus låg på effektiv entreprenadproduktion och ackordsmätningar till ett litet företag i Marks kommun, där jag behövde vara allkunnig och dessutom tillgänglig dygnet runt. Helt plötsligt hängde allt på mig huruvida villan eller lantbruket hade vatten och värme. Skillnaden på jobb var gigantiska minst sagt, berättar Jonas.

Exempelvis kunde jag få ett samtal klockan 16:30, precis efter att jag parkerat servicebilen för dagen och såg fram emot att få träffa familjen. Då ringer telefonen där kunden förklarar att man inte har något vatten. Ja, vad svarar man... Att jag kommer imorgon? Nej, det fungerar självfallet inte så.
Det var bara att hoppa in i bilen, börja dra upp vattenpumpen från en 30 meter djupborrad brunn i 10 grader kallt väder för att byta backventilen, eller vad det nu var för fel.

Jonas berättar vidare om vikten av ansvarskänsla och förståelse för kunden.

På samma sätt som vi är beroende av att polis och brandkår kommer när vi behöver dem, lika viktigt är det för våra kunder att säkert veta att vi rörläggare kommer när de behöver oss.

Åren som gått har inneburit hårt arbete och gett ett företag som växt för varje år. Det har även genererat fler och större kunder, tack vare duktiga anställda, som är motiverade och trivs bra i företaget. Att lyckas skapa denna goda laganda har varit en inspirerande utmaning för mig och mina medarbetare, säger Jonas.

2016 blev ett genombrott, då vi flyttade till nya fräscha lokaler, vilket innebar ett lyft för hela företaget och alla 45 anställda. Vi har tillsammans skapat unika möjligheter för att trivas och utvecklas.

Genom åren har vi även haft ett långsiktigt engagemang inom idrottsrörelsen med samarbete med Frölunda. Vi stödjer även välgörenhet i samarbete med UNICEF och SOS Barnbyar.

Vår inställning och arbetsmodell

På Swerör jobbar vi efter en modell som vi internt kallar “SR P.I.E”.

P- Pålästa, I- Intresserade, E- Engagerade

Inställningen till våra beställare och samarbetspartners skall alltid vara professionell.

Med det menar vi att vi skall komma PÅLÄSTA, INTRESSERADE och ENGAGERADE till vårt åtagande. Oavsett om åtagandet är stort eller litet.

Motprestationen är att vi ställer samma krav på våra beställare och samarbetspartners.

Innan påbörjat arbete har vi alltid projektgenomgång med vår lagbas där vi i en checklista går igenom projektets handlingar, och förutsättningar, och kundens unika behov och förväntningar i just detta projekt.

Vi ser vikten av att ha allt framme i rätt tid avseende:

Arbetsplatsdokumentationer i allt från montörspärmar, kvalitets-och miljödokumentation med tillhörande kontrollplaner, betalningsplaner, försäkringsbevis etc.

Blir det ändringar i projektet skall detta presenteras till platschefen eller ansvarig hos beställaren i god tid för beslut.

När projektet går mot sitt slut skall dokumentationen sammanställas, relationshandlingar skall tas fram, drift- och underhållspärmar skall utföras i god tid innan samordnade provningar och besiktningar sker.

Swerör j borg AB

Askims Verkstadsväg 7
43634 Askim
Telefon: 031-301 40 60

Powered by: aveny Production